Miksi kannattaa liittyä Mazda-klubiin?

Mazda-kerhoon, kuten Mazdago ry:hyn, liittyminen tuo jäsenelle monia rahanarvoisia etuja. Edut vaihtelevat kerhosta toiseen, mutta yleensä liittyminen on edullista ja edut siihen nähden erinomaisia, sillä kerhon jäsenenä saat mahdollisuuden löytää samanhenkistä Mazdoista kiinnostunutta seuraa. Yleensä saat myös erilaisia jäsenetuja suhteellisen pienellä jäsenmaksulla. Jos Mazdat kiinnostavat, kannattaa harkita kerhoon liittymistä. Tämä artikkeli kertoo lisää kerhojen eduista.

Samanhenkistä seuraa

Kerhojen järjestämistä tapahtumista ja keskustelufoorumeilta löytyy helposti samanhenkistä seuraa ja mielenkiintoista tekemistä. Tapahtumiin osallistuminen on mielenkiintoista ja tarjoaa uusia elämyksiä. Tapahtumat syventävät harrastusta ja vievät sen aivan uudelle tasolle.

Keskustelufoorumeilla, kuten Mazdago.net-sivuston foorumilla, on mahdollista keskustella muiden Mazdoista kiinnostuneiden keskustelijoiden kanssa. Foorumi tarjoaa tietoa myös alan tapahtumista ja mielenkiintoisista paikallismiiteistä. Foorumia seuraamalla voit siis saada tietoa mielenkiintoisista tapahtumista. Sivustolta löydät myös mallikohtaiset Mazda-aiheiset tietopankit. Sivuston Markkinat-osio tarjoaa Mazda-harrastajille tilaisuuden ostaa ja myydä erilaisia Mazdoja ja vaikkapa niihin liittyviä varaosia.

Tyypillisiä jäsenetuja

Autokerhojen jäsenedut vaihtelevat kerhosta toiseen. Jäsenkortti ja erilaiset tarrat ovat tyypillisiä etuja. Saatat päästä kerhon jäsenenä osallistumaan autokerhon järjestämiin mielenkiintoisiin tapahtumiin tavallista edullisemmin tai jopa täysin maksutta. Yleensä tällaiset edut ovat tapauskohtaisia. Saatat saada jäsenenä esimerkiksi ratapäivistä 10–20 euroa alennusta. Usein jäsenet saavat alennuksia lisäksi kerhon yhteistyökumppaneilta. Alennusta saatetaan antaa esimerkiksi Mazdan alkuperäisistä varaosista.

Kerhotuotteista annettavat alennukset ovat myös tyypillisiä jäsenetuja. Osa kerhoista julkaisee kerholehteä. Yleensä kerhon jäsen saa lehden kotiin postitettuna. Lisäksi hän voi saada lukuoikeuden lehden sähköiseen versioon. Joissakin kerhoissa kerhon jäsenelle tarjotaan mahdollisuutta omien autojen lisäämiseen tietylle auto-sivulle. Näin muut jäsenet näkevät, millaisia autoja kukakin jäsen omistaa. Jäsenenä saatat saada myös käyttöoikeuden kerhon keskustelufoorumin jäsenille tarkoitetuille keskustelualueille.

Mitä liittyminen maksaa?

Yleensä Mazda-kerhoon liittyminen on melko edullista. Hinnat toki vaihtelevat kerhosta toiseen. Esimerkiksi Mazdago ry:n kerhomaksu oli vuonna 2019 ainoastaan 20 euroa. Jos perheestä liittyi useampi henkilö kerhon jäseneksi, oli jäsenmaksu 10 euroa. Tällöin perheeseen lähetettiin kuitenkin vain yksi kerholehti. Mazdago ry:n jäsenyyden saa 20 eurolla koko vuodeksi. Voimassaolo alkaa jäsenmaksun maksupäivästä.