Pidä Mazdasi kunnossa!

Jotta Mazdasi pysyisi kunnossa, kannattaa se huoltaa säännöllisesti. Toisinaan saatat myös joutua hankkimaan siihen varaosia. Tarjoamme tällaisten tilanteiden varalle hyviä vinkkejä, joiden avulla Mazdasi pysyy kunnossa helposti ja huokealla budjetilla.

Säännöllinen huolto

Auton säännöllinen huolto on kaiken A ja O auton kunnossapidossa. Autohuollosta kannattaa pyytää huoltotarjous ja erilaisia tarjouksia kannattaa vertailla ja kilpailuttaa parhaan mahdollisen hinta-laatusuhteen löytämiseksi. Tässä kohtaa on kuitenkin hyvä muistaa, että halvin vaihtoehto ei välttämättä ole se paras vaihtoehto, vaan aina kannattaa punnita hinnan ja laadun suhdetta. Joskus kannattaa maksaa hieman enemmän, jos rahalla saa parempaa laatua.

Jos olet epävarma autohuollon valinnan suhteen, kannattaa erilaisista huoltopaikoista kysellä esimerkiksi alan foorumeilla. Voit myös tarkistaa, löytyisikö valitsemasi palvelu Trustpilotista, jossa jaetaan asiakasarviointeja. Niiden kautta on näppärä tarkistaa, mitä mieltä huoltamon muut asiakkaat ovat olleet saamastaan palvelusta. Tarkista esimerkiksi Autokorjaamo-kategoria.

Huokeat varaosat netistä

Nykyisin myös auton varaosia saa helposti netistä – kaiken lisäksi niiden hinnat ovat usein netissä edullisempia kuin kivijalkamyymälöissä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että verkkokaupan pyörittämiseen liittyy huomattavasti vähemmän kuluja kuin kivijalkamyymälän ja usein verkkokaupoilla on myös erityisen laajat verkostot ulkomailla. Näiden verkostojen kautta ne pystyvät hankkimaan edullisia ja laadukkaita varaosia suomalaisten kuluttajien ulottuville.

Myös verkkokauppojen saamia asiakaspalautteita voi selailla Trustpilotissa ennen valinnan tekemistä. Tämä auttaa välttämään negatiiviset ostokokemukset ja löytämään parhaan mahdollisen ostopaikan. Myös alan keskustelufoorumit voivat auttaa onnistuneiden valintojen tekemisessä.

Verkkokaupasta ostamisen etuna on myös sen helppous ja riippumattomuus ajasta ja paikasta. Voit tehdä ostoksia verkkokaupassa vaikka keskellä yötä, ellet löydä muulloin aikaa. Perinteiset kivijalkamyymälät ovat tällöin kiinni, mutta verkkokaupat palvelevat asiakkaita vuorokauden ympäri kaikkina viikonpäivinä. Verkkokaupassa voit helposti vertailla erilaisia vaihtoehtoja. Voit myös vertailla eri kauppojen hintoja ja valikoimia vain muutamalla klikkauksella. Tämä on huomattavasti nopeampaa ja tehokkaampaa kuin kivijalkamyymälöiden kiertely. Nykyisin monet verkkokaupat tarjoavat myös välitöntä asiakaspalvelua chatin kautta. Tämän ansiosta voit kysyä neuvoa, jos varaosien valitseminen mietityttää tai jos et itse löydä kaupan valikoimista etsimääsi tuotetta.